Warmtepomp merken vergelijken in 2024

Een warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht, de grond of andere bronnen om op een duurzame wijze een woning te verwarmen. In dit artikel vergelijken we de beste merken van warmtepompen, elk met hun eigen specifieke voordelen en nadelen.

Waarop letten bij het kiezen van een warmtepomp merk?

Het selecteren van het juiste warmtepompmerk draait om drie belangrijke criteria:

Rendement

Allereerst is er het rendement. Efficiëntie speelt een cruciale rol bij de keuze van een warmtepomp. De Coëfficiënt Of Performance (COP) geeft aan hoe effectief de warmtepomp warmte kan leveren in verhouding tot de elektriciteit die wordt verbruikt. Een warmtepomp met een hoge COP is dus efficiënter en kan meer warmte produceren met minder energie.

Door te letten op de COP-waarde kun je niet alleen de energiekosten verlagen, maar ook de impact op het milieu verminderen.

Een warmtepomp met een hoog rendement is daarom een verstandige keuze voor wie op zoek is naar een energiezuinige verwarmingsoplossing die zowel kostenbesparend als milieuvriendelijk is.

COP versus SPF-waarde

Naast de Coëfficiënt Of Performance (COP) is het ook belangrijk om de Seasonal Performance Factor (SPF) te overwegen bij het evalueren van warmtepompen.

Waar de COP de efficiëntie van een warmtepomp aangeeft bij een bepaalde temperatuur, kijkt de SPF naar de prestaties gedurende het hele jaar, rekening houdend met variaties in buitentemperaturen en seizoensgebonden veranderingen. 

Een hoge SPFwaarde duidt op een consistent goede prestatie gedurende alle seizoenen, zelfs bij fluctuerende buitentemperaturen.

Dit is van cruciaal belang voor een efficiënt en betrouwbaar systeem dat het hele jaar door voldoende warmte kan leveren.

Het overwegen van zowel de COP als de SPFwaarde biedt een uitgebreid beeld van de algehele prestaties en efficiëntie van een warmtepomp, wat helpt bij het maken van een weloverwogen keuze.

Prijs-kwaliteitverhouding

Naast efficiëntie zijn de prijs-kwaliteitverhouding van een warmtepomp van belang. Het is niet alleen belangrijk dat de warmtepomp zijn beloofde prestaties levert, maar ook dat de initiële investering overeenkomt met de geboden kwaliteit en duurzaamheid.

Hoewel er een breed scala aan opties beschikbaar is op de markt, is het verstandig om te investeren in een model van goede kwaliteit, zelfs als dit initieel iets duurder lijkt.

Een warmtepomp van goede kwaliteit kan op de lange termijn kosten besparen en zorgen voor een probleemloze werking, terwijl goedkopere modellen mogelijk vatbaarder zijn voor defecten en lagere prestaties.

Het is daarom raadzaam om bij het kiezen van een warmtepomp niet alleen naar de initiële prijs te kijken, maar ook naar factoren zoals betrouwbaarheid, duurzaamheid en de reputatie van de fabrikant.

Zo kun je ervoor zorgen dat je investering op de lange termijn de gewenste resultaten oplevert en voldoet aan je verwachtingen voor wooncomfort en energie-efficiëntie.

Warmtepompen vergelijken?
Vind snel een vakman voor jouw project.
arrow Ontvang tot 5 gratis offertes

Wat zijn de beste merken voor warmtepompen in 2024?

In 2024 zijn er diverse warmtepomp merken die veel worden gebruikt en gewaardeerd. Hoewel er geen strikte rangorde is, worden de volgende fabrikanten en modellen vaak genoemd vanwege hun betrouwbaarheid en efficiëntie:

1. Viessmann

Viessmann is een toonaangevend familiebedrijf uit Duitsland, met meer dan 40 jaar ervaring in de warmtepompsector. Dankzij hun uitgebreide geschiedenis en expertise hebben ze een stevige reputatie opgebouwd als een betrouwbare speler in de industrie.

Het Duitse warmtepomp merk staat bekend om zijn hoogwaardige warmtepompen die voldoen aan de meest stringente kwaliteitsstandaarden. Deze systemen bieden niet alleen een indrukwekkend rendement, maar ook een lange levensduur en betrouwbare werking.

Bovendien hecht Viessmann veel belang aan het esthetische aspect, waardoor hun warmtepompen ook een strak en modern design hebben.

2. Mitsubishi

Mitsubishi warmtepompen staan niet alleen bekend om hun uitstekende kwaliteit, maar ook om hun compacte ontwerp.

Zowel de binnen- als de buitenunit zijn ontworpen met compacte afmetingen, waardoor ze gemakkelijk in elke woning kunnen worden geïnstalleerd.

Kwaliteit is van cruciaal belang bij de aanschaf van een warmtepomp, en Mitsubishi voldoet zeker aan deze norm. Met hun krachtige prestaties kunnen deze warmtepompen moeiteloos zowel de woning als het water verwarmen.

Bovendien zorgt de ruime capaciteit van de Mitsubishi warmtepomp ervoor dat je nooit lang hoeft te wachten op warm water of verwarming.

Een groot voordeel van deze warmtepompen is hun stille werking. In tegenstelling tot veel andere modellen op de markt, die vaak veel geluid produceren, kun je met een Mitsubishi warmtepomp genieten van een rustige en comfortabele omgeving zonder storende geluiden.

3. Daikin

Daikin, een gevestigde naam met meer dan 95 jaar ervaring in airconditioning en klimaatbeheersing, staat bekend om zijn innovatieve benadering en sterke focus op het verminderen van de CO2uitstoot in woningen.

De nieuwste toevoeging aan het assortiment van Daikin is de Altherma 3 H HT lucht/water warmtepomp. Deze warmtepomp biedt niet alleen verwarming en koeling, maar ook warm tapwater. Wat deze warmtepomp echt onderscheidt, is zijn opmerkelijke stilte, zowel bij hoge als lage temperaturen.

Met de Altherma 3 H HT warmtepomp van Daikin geniet je van een comfortabel binnenklimaat en warm tapwater, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere toekomst met verminderde CO2-uitstoot.

4. Vaillant

Vaillant warmtepompen zijn geprezen om hun opmerkelijke duurzaamheid en het gebruik van maar liefst 75% hernieuwbare energie, waardoor ze een milieuvriendelijke en energiebesparende optie bieden voor verwarming. Deze eigenschap alleen al is een buitengewone prestatie!

Sommige modellen van Vaillant gaan verder dan alleen het verwarmen van water en huizen; ze bieden ook koel- en ventilatiemogelijkheden, hoewel deze extra functies doorgaans gepaard gaan met een iets hogere prijs.

De veelzijdigheid van Vaillant warmtepompen maakt ze echter aantrekkelijk voor wie op zoek is naar een alles-in-één oplossing voor verwarming, koeling en ventilatie.

5. Panasonic

Panasonic, een wereldwijd erkend bedrijf, biedt naast een breed scala aan apparaten ook hoogwaardige warmtepompen aan.

Deze warmtepompen staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid, en ze worden grondig getest en onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles voordat ze op de markt komen.

Wat Panasonic warmtepompen echt onderscheidt, is hun duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Ze maken efficiënt gebruik van hernieuwbare energiebronnen, wat bijdraagt aan het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Warmtepomp merken vergelijken met Panasonic

6. Nibe

Met bijna vier decennia ervaring en een wereldwijde reputatie als specialist in duurzame energieoplossingen, is NIBE Energietechniek een betrouwbare keuze voor warmtepompen.

Als marktleider in Europa en Noord-Amerika weet NIBE hoe ze innovatieve producten moeten ontwikkelen die voldoen aan strenge eisen.

Wat NIBE echt onderscheidt, is de uitstekende kwaliteit en prestaties van hun warmtepompen. Ze zorgen voor efficiënte verwarming en koeling in diverse toepassingen, waardoor ze een waardevolle investering zijn voor wie op zoek is naar betrouwbare en duurzame energieoplossingen.

7. Buderus

Buderus staat aan de top als producent van warmtepompinstallaties voor diverse toepassingen, variërend van huishoudelijk gebruik tot commerciële en industriële doeleinden, evenals gemeentelijke projecten.

Hun assortiment biedt hoogwaardige oplossingen voor zowel verwarming als koeling, geschikt voor zowel particuliere als zakelijke omgevingen. Door geavanceerde technologieën toe te passen, halen de warmtepompen van Buderus energie efficiënt uit de lucht.

Deze benutting van hernieuwbare energiebronnen maakt Buderus-warmtepompinstallaties tot duurzame en milieuvriendelijke oplossingen voor zowel verwarming als koeling.

Of je nu een individuele oplossing zoekt voor je woning of een grootschalig project voor een commerciële ruimte, Buderus biedt betrouwbare en energiezuinige warmtepompinstallaties die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en prestaties.

Daarnaast zijn er ook andere merken zoals LG, Bulex, Fujitsu, Toshiba, Remeha, Samsung en Atag die we nog niet hebben genoemd.

Welke merken bieden ook hybride warmtepompen aan?

1. Quatt

Voor wie op zoek is naar een hybride warmtepomp met een snelle terugverdientijd, kan de nieuwe hybride warmtepomp van Quatt een slimme keuze zijn.

In tegenstelling tot traditionele modellen heeft deze warmtepomp een gemiddelde terugverdientijd van slechts 3 tot 4 jaar en daarmee het hoogste rendement.

Wat deze warmtepompen extra aantrekkelijk maakt, is dat ze makkelijk kunnen worden opgeschaald naar volledige all-electric warmtepompen.

Hierdoor ben je klaar voor de toekomst en kun je moeiteloos overstappen naar een volledig elektrisch verwarmingssysteem, wat nog meer energiebesparing en een kleinere ecologische voetafdruk oplevert.

Met de Quatt warmtepomp combineer je efficiënte prestaties met een snelle terugverdientijd, waardoor je kunt genieten van duurzame verwarming en langetermijnbesparingen.

2. Daikin

Denk vooruit en investeer in de toekomst met een warmtepomp van Daikin. Met decennia aan ervaring in woon- en werkklimaatoplossingen, biedt dit bedrijf al sinds 1958 hoogwaardige warmtepompen.

Hun assortiment omvat een scala aan opties, waaronder hybride modellen, die flexibiliteit bieden om aan diverse behoeften te voldoen.

Ga voor duurzaamheid en betrouwbaarheid met een Daikin hybride warmtepomp en verzeker jezelf van een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat voor de lange termijn.

3. Nibe

Ervaar een aanzienlijke verbetering in je wooncomfort door te kiezen voor een warmtepomp van het bedrijf NIBE. Als een veelzijdig merk biedt NIBE een scala aan opties om aan de specifieke behoeften van jouw woning te voldoen.

Of je nu geïnteresseerd bent in een water-water, lucht-water, ventilatielucht-water of hybride systeem, NIBE heeft een oplossing die past bij jouw situatie.

Conclusie: welk merk warmtepomp moet ik kiezen?

Het kiezen van de beste warmtepomp hangt af van verschillende factoren, waaronder hoe je de warmtepomp wilt gebruiken en wat je budget is.

Er zijn tal van fabrikanten die hoogwaardige warmtepompen aanbieden, elk met hun eigen kenmerken, prestaties en prijsklassen.

Het is verstandig om de eigenschappen, prestaties en kosten van verschillende merken te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Door grondig onderzoek te doen en verschillende opties af te wegen, kun je een weloverwogen keuze maken die aansluit bij jouw specifieke behoeften en financiële mogelijkheden.

Warmtepomp installeren

Wat is de prijs van warmtepompen?

De prijs van de beste warmtepomp merken varieert meestal tussen de 2.800 en 6.600 euro, afhankelijk van factoren zoals het type warmtepomp, het vermogen, en eventuele extra functies.

Voor een toestel van topkwaliteit, dat in aanmerking komt als een van de beste merken van dit jaar, kan de prijs gemiddeld rond de 4.700 euro liggen.

Als je financiële beperkingen hebt maar geïnteresseerd bent in een warmtepomp, loont het zeker om beschikbare subsidies of financiële steun te onderzoeken.

Veel overheden en instanties bieden subsidies aan voor duurzame energieprojecten, waaronder warmtepompen, om de overstap naar groenere energiebronnen te stimuleren.

Vraag advies aan specialisten en vergelijk gratis offertes op maat

Wil je meer advies van specialisten over welke soort warmtepomp het beste bij jouw situatie past? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang gratis offertes op maat van erkende installateurs.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Warmtepomp – Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Welk type warmtepomp wens je te laten installeren?
2*. Waarvoor wil je de warmtepomp gebruiken?
3*. Wanneer wens je de werken te laten uitvoeren?
4. Beschrijf uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.