NIBE warmtepomp prijs: gemiddelde kosten en aangeboden toestellen

Een warmtepomp is een duurzame investering. Je energiekosten dalen en je draagt je steentje bij aan het milieu. We lijsten voor jou de gemiddelde kosten van een NIBE warmtepomp op en laten je kennismaken met de toestellen die ze aanbieden.

Hoe duur is een NIBE warmtepomp?

De prijs van een NIBE warmtepomp hangt af van verschillende factoren. Allereerst heeft het type pomp dat je kiest een invloed op de prijs.

Het rendement en vermogen van de pomp spelen daarin een belangrijke rol. Maar de installatie van een warmtepomp heeft ook een prijskaartje.

Hoeveel kost een NIBE warmtepomp gemiddeld?

De NIBE warmtepompen variëren in prijs afhankelijk van het model. Hieronder vind je enkele prijsindicaties.

SysteemPrijs (incl. btw en installatie)
Water-watervanaf € 18.000 tot € 30.000
Lucht-watervanaf € 6.000
Hybridevanaf € 6.000
Warmtepompboilervanaf € 2.800

Houd er rekening mee dat je een premie krijgt als je een warmtepomp installeert. Die drukt de kosten. 

Wat kost een warmtepomp inclusief plaatsing?

De plaatsing van een water-water warmtepomp is het duurst, omdat er daarvoor grondboringen moeten gebeuren. Lucht-water en hybride warmtepompen zijn goedkoper om te plaatsen. Voor een exacte prijs vraag je best een aantal offertes aan.

Exacte prijs weten?
Vraag hier je offertes aan!

Welke warmtepompen biedt NIBE aan?

NIBE biedt verschillende soorten warmtepompen aan. Welke warmtepomp de beste oplossing is hangt van je specifieke situatie af. Niet elke woning heeft evenveel baat bij dezelfde warmtepomp.

Alle NIBE warmtepompen (behalve de boiler) hebben ook een koelstand. In de zomer kan je ze dus als airco gebruiken.

NIBE lucht water warmtepomp

Water-water warmtepomp (geothermisch)

Een water-water warmtepomp, ofwel een geothermische warmtepomp, kan op twee manieren werken: ofwel onttrekt de pomp warmte aan de bodem via een net van leidingen onder de grond, het captatienetwerk, ofwel onttrekt hij warmte aan de buitenlucht via PVT-panelen op je dak of aan je gevel.

Voor water-water pompen die warmte uit de bodem halen, moeten er boringen gebeuren. De installatie ervan vraagt dus meer tijd en is iets duurder.

Het voordeel van PVT-panelen

Kies je voor PVT-warmtepanelen? Dan geniet je van heel wat voordelen: er zijn geen boringen nodig, er hoeft geen buitenunit geïnstalleerd te worden, en je hoeft geen ventilatielucht te gebruiken.

Alle NIBE water-water warmtepompen zijn geschikt om te werken met een wisselaar, hetzij in de grond, hetzij met water. Bij een woning wordt meestal gekozen voor een wisselaar en een brine.

Lucht-water warmtepomp

Lucht-water warmtepompen zetten warmte uit de buitenlucht om in bruikbare energie. Zelfs bij lage temperatuur, tot wel -20°C, werkt dit systeem nog optimaal.

De lucht-water pomp kan gecombineerd worden met een ingebouwde boiler of een losstaande boiler. Met deze warmtepomp verwarm je makkelijk je huis, maar ook het water van je keuken en badkamer.

Het systeem is makkelijk te combineren met je huidige vloerverwarming of radiatoren. Een lucht-water warmtepomp is verkrijgbaar in twee vormen: monoblock of splituitvoering.

  1. Monoblock: de monoblock uitvoering van de lucht-water warmtepomp bestaat uit een enkele buitenunit die alle nodige componenten bevat. 
  2. Splituitvoering (bi-block): een split warmtepomp bestaat uit een binnen- en buitenunit, die verbonden zijn door een koelmiddelleiding.

Een lucht-water warmtepomp in monoblock is makkelijk te installeren. Een splituitvoering mag enkel geïnstalleerd worden door een gecertificeerde koeltechnicus, maar is ook nog steeds snel geplaatst. 

Lucht-water warmtepomp plaatsen van NIBE

Hybride warmtepomp

De hybride warmtepompen van NIBE zijn combineerbaar met alle typen cvketels, maar ze zijn ook All-Electric ready. Dat wil zeggen dat ze later gekoppeld kunnen worden aan een warmwaterboiler of een klein elektrisch element.

Zo kan je makkelijk overstappen van je centrale verwarming op gas of mazout naar elektriciteit. De hybride warmtepomp van NIBE is daarom een ideale tussenoplossing als je nog niet kan overstappen naar een all-electric warmtepomp, maar wel al je stroomverbruik wil verminderen. 

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

De hybride warmtepompen van NIBE zijn lucht-water warmtepompen die gecombineerd worden met een cv-ketel. In de lucht-water pomp zit een compressor die warmte uit de omgeving omzet in energie. Daarvoor gebruikt het koelmiddel.

Deze energie wordt via een condensor afgegeven aan je verwarmingssysteem. De cv-ketel schakelt alleen in op piekmomenten of als er warm sanitair water nodig is. Omdat een hybride warmtepomp een lucht-water systeem is, is de pomp verkrijgbaar in monoblock of splituitvoering.

Een NIBE warmtepomp installeren?
Contacteer gratis en vrijblijvend een installateur.
arrow Neem contact op

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler produceert warm water. Dat doet hij door warmte-energie uit de buitenlucht te halen of warmte uit ventilatielucht terug te winnen.

Daardoor verbruikt de NIBE warmtepompboiler vier keer minder energie dan een normale boiler op gas of elektriciteit. Een warmtepompboiler werkt dus hetzelfde als een warmtepomp, maar verwarmt enkel sanitair water en niet de omgeving. 

4 factoren om rekening mee te houden bij de aankoop van een warmtepompboiler:

  1. Het rendement
  2. Het energielabel
  3. Grootte van de boiler
  4. Kwaliteit 

Graag een stille warmtepomp?

Het geluid dat warmtepompen produceren, kan voor sommige mensen storend zijn. Daarom hebben meerdere NIBE warmtepompen een ‘silent mode’. Kies voor deze modellen als je zo weinig mogelijk lawaai wilt.

NIBE: wie zijn ze eigenlijk?

NIBE Energietechniek is een Zweeds bedrijf dat al meer dan 40 jaar duurzame warmtepompen en boilers ontwerpt. Hun missie luidt als volgt: duurzame energieoplossingen creëren voor een betere wereld.

NIBE neemt het Scandinavische klimaat als uitgangspunt, waardoor al hun systemen aan zware eisen voldoen. Daardoor onderscheiden ze zich in kwaliteit en prestaties en zijn ze al ruime tijd marktleider in Europa en Noord-Amerika. 

Hoe goed is een Nibe warmtepomp?

NIBE biedt hybride en all-electric oplossingen aan voor elke woning. Door hun jarenlange ervaring in warmtepompen, kies je met een NIBE systeem voor betrouwbaarheid.

Daarbij zijn de NIBE warmtepompen ook de stilste op de markt, zijn ze energiezuinig en hebben ze een modern ontwerp. 

Hoe lang gaat een NIBE warmtepomp mee? 

De gemiddelde levensduur van NIBE warmtepompen is 15 à 20 jaar, maar door ze goed te onderhouden gaan ze nog veel langer mee! Zo kan een NIBE warmtepomp uiteindelijk tot wel 30 jaar meegaan. 

Warmtepomp kopen? Vergelijk eerst gratis prijzen van installateurs uit je buurt en bespaar

Ben je helemaal overtuigd van de kwaliteit en het rendement van NIBE warmtepompen of heb je toch nog enkele vragen? Onze installateurs helpen je graag! Neem contact op via onderstaand formulier en krijg gratis en vrijblijvend advies en offertes van installateurs in je buurt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Warmtepomp – Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Welk type warmtepomp wens je te laten installeren?
2*. Waarvoor wil je de warmtepomp gebruiken?
3*. Wanneer wens je de werken te laten uitvoeren?
4. Beschrijf uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.