LG warmtepomp: prijs, voordelen en modellen

Wil je een LG warmtepomp plaatsen in jouw woning? Dit artikel geeft je een overzicht van de prijs, voordelen en modellen. Krijg hier meer informatie over en ontvang advies op maat van specialisten in jouw buurt via ons offerteformulier.

Prijs LG warmtepomp [of LG airco]

Door de goede prijs-kwaliteitverhouding van een LG warmtepomp of LG airco, boekt het bedrijf heel wat successen over de jaren heen.

LG heeft veel verschillende modellen of types warmtepompen op de markt die ieder een ander prijskaartje hebben. Een hybride warmtepomp is één van de goedkoopste en dus meest betaalbare modellen.

Kies je echter voor een systeem met grondboringen, dan kan de prijs oplopen tot 20.000 euro inclusief installatie en boringen.

Het is dus belangrijk dat je rekening houdt met het feit dat er nog kosten bijkomen voor de plaatsing of installatie. In de onderstaande tabel geven we je een overzicht van de verschillende types warmtepompen en hun richtprijzen, inclusief plaatsing:

Soort warmtepompRichtprijs inclusief installatie
Grond-water warmtepomp€ 10.000
Water-water warmtepomp€ 13.000
Lucht-lucht warmtepomp€ 3.000
Lucht-water warmtepomp€ 12.000
Hybride warmtepomp € 5.500
Buitenunit warmtepomp

LG warmtepomp kopen: prijsbepalende factoren

De exacte prijs van jouw LG warmtepomp zal afhangen van een aantal factoren:

  • Het type warmtepomp: je hebt veel verschillende soorten warmtepompen met verschillende basisprijzen. In bovenstaande tabel hebben we hier al een overzicht van gegeven.
  • De extra’s: wil je een omhulsel voor je buitenunit van je warmtepomp toevoegen of combineer je de warmtepomp graag met zonne-energie van zonnepanelen? Dit brengt allemaal extra kosten met zich mee.
  • De installatiekosten: elke vakman heeft andere tarieven.

Het is belangrijk dat je bij verschillende vakmannen offertes aanvraagt, zodat je goed prijzen kan vergelijken. Dit kan je doen via onderstaand offerteformulier bij vakmannen in jouw buurt.

Op zoek naar een specialist?
Vraag hier offertes!

Is LG een goed merk voor warmtepompen?

Het Zuid-Koreaanse merk voor warmtepompen staat bekend om zijn innovativiteit en kwaliteit. Een energiezuinige werking is voor LG heel belangrijk. Op deze manier dragen ook zij hun steentje bij aan het ecologisch welzijn.

Warmtepomp met airco

Welke LG warmtepomp is de beste keuze?

Welke warmtepomp van LG kies je nu het best voor jouw situatie? Een LG lucht-water warmtepomp wordt het vaakst gekozen owv zijn innovativiteit, energiezuinigheid en efficiëntie. We bespreken deze warmtepomp in meer detail hieronder.

Lucht-water LG warmtepompen [koelen en verwarmen met LG Therma V]

Een LG lucht-water warmtepomp met LG Therma V kan zowel koelen als verwarmen. Zo kan je dus zowel in de zomer als in de winter deze warmtepomp gebruiken waardoor je wooncomfort stijgt. In de winter door de levering van warm water, in de zomer door de levering van koud water. 

We bespreken hieronder de verschillende uitvoeringen in meer detail: split, hydrosplit en monobloc.

Alle modellen op een rijtje [split, hydrosplit en monobloc]

Een Split model Therma V R32 heeft een eenvoudige installatie en een zeer goed rendement als je kijkt naar het verwarmen. Het hoogste energielabel A+++ zorgt ervoor dat je dan ook nog energiekosten bespaart.  

De leidingen die van het buiten naar het binnenunit geplaatst worden kunnen in 3 verschillende richtingen geïnstalleerd worden. Hierdoor is de Therma V R32, split model, heel flexibel en zorgt het voor een vlotte plaatsing.

De hydrosplit is dan weer heel toegankelijk als je kijkt naar onderhoud. Je kan hierbij kiezen voor een watertank geïntegreerd in een staande unit of lichte wandunit. Het koudemiddel wordt daarbovenop buiten gehouden waardoor er binnen enkel water loopt.

Een luchtwater warmtepomp Monobloc, dit is een model dat structureel afwijkt van de andere 2, aangezien de watertank geplaatst wordt in de machinekamer. Op deze manier is er dus geen binnenunit nodig.

Overweeg je een LG warmtepomp te installeren? Vul het formulier in en kom in contact met installateurs

Ontvang gratis vrijblijvende offertes over het installeren van een LG warmtepomp. Raadpleeg specialisten in jouw buurt om meer informatie te vergaren en de voordelen te ontdekken. Vind zo de beste oplossing voor jouw situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Warmtepomp – Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Welk type warmtepomp wens je te laten installeren?
2*. Waarvoor wil je de warmtepomp gebruiken?
3*. Wanneer wens je de werken te laten uitvoeren?
4. Beschrijf uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.