Toshiba warmtepomp: prijs, handleiding en modellen

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een warmtepomp, mede omdat deze in veel soorten woningen verplicht is gesteld. Wellicht wil je ook bijdragen aan een energiezuinigere wereld. Ben je geïnteresseerd in de aanschaf van een Toshiba warmtepomp? Wij bieden je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken, inclusief details over de prijs, handleiding en de beschikbare modellen.

Wat is de prijs van een Toshiba warmtepomp?

Er zijn verschillende Toshiba warmtepompen om tussen te kiezen. Een voorbeeld hiervan zijn de Estia R32serie of de Estia HWS1104E1 of de HWS1404XWHM3E1.

De verschillende warmtepompen maken gebruik van uiteenlopende systemen voor hun werking. Hieronder zetten we de verschillende typen op een rij, inclusief hun prijzen.

Type warmtepompPrijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water€ 23.000
Water-water€ 12.000
Lucht-lucht€ 7.000
Lucht-water€ 10.000
Hybride€ 9.000

Let op: dit zijn slechts richtprijzen. Informeer een specialist bij jou in de buurt voor exactere offertes.

Zoals te zien is, kunnen de prijzen per type warmtepomp nogal verschillen. Zo zijn de hybride warmtepomp en de lucht-lucht warmtepomp de betaalbaarste opties. Over het algemeen kunnen de prijzen van het aanschaffen van een warmtepomp variëren tussen de € 4.700 en € 25.000.

Prijzen kunnen per leverancier verschillen. Daarnaast kan het zomaar zo zijn dat je aanspraak maakt op subsidie, dan liggen de prijzen natuurlijk lager.

We zien een buitenunit naast een huis.

Werking Toshiba warmtepomp

Een Toshiba warmtepomp werkt met hetzelfde principe als andere merken warmtepompen. Er is een buitendeel dat warmte opvangt en een binnendeel die die warmte omzet in bruikbare verwarmingswarmte.

Een deel van het systeem haalt warmte uit de lucht, de grond, of het grondwater. Deze warmte wordt gestuurd naar een gesloten systeem waar het een speciaal koudemiddel aan de kook brengt.

Vervolgens wordt de warmte die hierbij vrijkomt gebruikt om bijvoorbeeld warm water mee op te warmen, die uit je kraan komen of door je radiatoren heen stromen.

Het hoeft trouwens geen warm water te zijn. Deze warmte kan ook gebruikt worden om lucht op te warmen die je woning inblaast. Zo kan je je huis energiezuinig tot een comfortabele temperatuur krijgen.

In de meeste gevallen kiest men voor een luchtwater warmtepomp. Als je een goed geïsoleerde woning hebt en beschikt over een vloerverwarming of lage temperatuurradiatoren, is dit namelijk een relatief goedkope, maar toch efficiënte manier om je huis te verwarmen.

Mocht je wat extra geld bij willen leggen, dan kan je kijken naar grondwater of waterwater warmtepompen. Deze warmtepompen maken gebruik van de constante temperatuur van de bodem rondom je huis of het grondwater.

Deze temperaturen zijn constanter waardoor de warmtepomp efficiënter warmte wint. Deze methodes zijn echter wel duurder om aan te leggen.

Hoe wordt een (hybride) warmtepomp van Toshiba geïnstalleerd?

Warmtepompen worden geïnstalleerd door een installateur. Er zijn bepaalde voorwaarden waar je huis aan moet voldoen om verschillende soorten Toshiba warmtepompen wel of niet te kunnen installeren. Het is daarom raadzaam dit grondig te bespreken met een gespecialiseerde installateur.

Als je een volledig elektrisch warmtepompsysteem wil installeren, moet je huis wel goed geïsoleerd zijn. Anders kan je een hybride warmtepomp overwegen.

Heb ik een Toshiba warmtepomp boiler nodig?

Als je veel warm water verbruikt kan het handig zijn om een boiler naast je Toshiba warmtepompsysteem aan te schaffen. Zo heb je altijd genoeg warm water ter beschikking in je reservoir.

Wil je ook een Toshiba warmtepomp?
Wij helpen je graag verder!

Welke modellen heeft Toshiba beschikbaar?

Er zijn verschillende modellen die Toshiba ter beschikking heeft. We nemen je mee langs de verschillende opties.

1. Lucht-lucht warmtepomp

Een lucht-lucht warmtepomp blaast warme lucht je woning in. Dit is aan te raden bij kleine, goed isoleerde woningen. Als je een grotere woning hebt, is dit systeem af te raden.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp van Toshiba is een goede keuze. Toshiba heeft een compacte buitenunit die relatief weinig geluid maakt. Ideaal dus!

Je kan kijken naar verschillende modellen zoals de Estia R32serie, de Estia 5serie en de Estia powerful.

3. Water-water warmtepomp

Een waterwater warmtepomp is de meest energiezuinige optie die je kan nemen. Dit is echter ook verreweg de duurste optie.

Er moet behoorlijk wat graafwerk aan te pas komen om het warmtepompsysteem helemaal te laten reiken tot het grondwater, wat diep onder de grond zit.

Mocht je het ervoor over hebben, dan heb je wel wat! Grondwater fluctueert namelijk bijna niet van temperatuur doorheen de seizoenen, waardoor deze bron extreem nuttig is voor warmtepompen.

4. Bodem-water warmtepomp

Een andere, erg efficiënte en energiezuinige manier is de bodem-water, ook wel de grondwater warmtepomp. De warmte wordt bij dit systeem onttrokken uit de grond.

De grond heeft een minder constante temperatuur dan het grondwater, maar is nog steeds erg efficiënt. Hier zijn ook graafwerken bij nodig.

5. Hybride warmtepomp

Als je een minder goed geïsoleerde woning hebt, kan je overwegen om een condensatieketel toe te voegen aan je warmtepomp systeem.

Dit is de goedkoopste optie en verzekert je van warme temperaturen in je huis en van je tapwater. De condensatieketel is de nieuwe versie van je traditionele cv-ketel. Deze werkt dus op gas, een fossiele brandstof.

dit zijn binnenunits van een warmtepomp.

Toshiba Estia warmtepomp ervaring

De Toshiba Estia bestaat uit drie delen: een buitenunit, een hydromodule en een warmwatervat. De buitenunit is compact en heeft een relatief lage geluidsproductie.

Binnen bij de hydromodule kan je het systeem bedienen. Hier kun je dus alles regelen, zoals weekprogrammering en zien wat de status van het systeem is.

Daarnaast zijn de Estia-systemen voorzien van een legionellabeveiliging. Dit zorgt ervoor dat er geen bacteriën in je tapwater terechtkomen.

Overweeg je een Toshiba warmtepomp te kopen? Vul het offerteformulier in en kom in contact met installateurs

Lijkt een Toshiba warmtepomp iets voor jou? Wij helpen je daar graag verder mee. Door ons grote netwerk aan installateurs kunnen we je voorzien van gratis en vrijblijvende offertes voor de beste optie bij jou in de buurt. Vul het onderstaande formulier in en kom meer te weten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Warmtepomp – Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Welk type warmtepomp wens je te laten installeren?
2*. Waarvoor wil je de warmtepomp gebruiken?
3*. Wanneer wens je de werken te laten uitvoeren?
4. Beschrijf uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.