Mitsubishi warmtepomp prijs: prijsbepalende factoren en soorten

Vanaf 1 januari 2026 zal het verplicht zijn om een warmtepomp in huis te hebben. Voor nieuwbouwprojecten is een warmtepomp dus essentieel, maar ook voor een oudere woning is het investeren in een warmtepomp van Mitsubishi een goed idee. We lijsten voor jou de producten van Mitsubishi en de prijsbepalende factoren op.

Prijs Mitsubishi warmtepomp

Afhankelijk van het type warmtepomp dat je kiest, variëren de prijzen tussen € 5.000 en € 24.000, inclusief plaatsing. Waarop die prijzen gebaseerd zijn, lees je hieronder. 

Let op: niet elke woning is meteen geschikt om een warmtepomp in te plaatsen. Soms moeten er eerst nog wat aanpassingen gebeuren aan de woning of de tuin.

Prijsbepalende factoren

De prijs van jouw Mitsubishi warmtepomp hangt af van verschillende factoren. We lijsten de belangrijkste hieronder voor je op. 

 1. Installatiekosten
  Een warmtepomp laten installeren kan prijzig zijn, omdat er vaak boringen en andere werken nodig zijn. Om de beste prijs te krijgen, vergelijk je best wat offertes met elkaar. 
 2. Eventuele aanpassingen aan de woning
  Een nieuwbouwproject is compatibel met elke warmtepomp. Bij oudere woningen moeten er soms wat aanpassingen gedaan worden. 
  • Extra isolatie
   Als je woning teveel warmte verliest, is het slim eerst te investeren in (extra) isolatie. Zo gaat er zo weinig mogelijk warmte verloren en haal je het meeste uit je warmtepomp. 
   Tip: een huis met bouwjaar na 2000 hoeft waarschijnlijk niet extra geïsoleerd te worden, maar je kijkt het best nog even na. 
  • Een beter (slim) ventilatiesysteem
   In een huis dat goed geventileerd is, werkt een warmtepomp efficiënter. 
 3. Specifieke behoeften van de woning
  Welk type warmtepomp jij nodig hebt, en dus ook de prijs, hangt af van jouw woning. 
 4. Verbruik 
  Warmtepompen die aan een hoger wattage werken, zijn prijziger.
 5. Type warmtepomp
  Niet alle warmtepompen kosten evenveel. Een hybride warmtepomp is het goedkoopste systeem, een grond-water warmtepomp is een pak duurder.

Wat kost de installatie van een warmtepomp?

Hoeveel de installatie van jouw warmtepomp zal kosten, hangt onder meer af van het systeem en de installateur. Voor een juiste prijs vraag je best een aantal offertes aan bij verschillende vakmannen. Zij kunnen je meteen ook advies op maat geven.

Ervaren installateur contacteren?
Ontvang hier advies en offertes!

Waarom is een Mitsubishi warmtepomp een slimme keuze?

Mitsubishi is een pionier in duurzame energie. Ze bieden een breed scala aan hoogwaardige warmtepompen. Hun systemen zijn zowel geschikt voor particuliere woningen als voor commerciële en industriële toepassingen. 

Is Mitsubishi (all-)Electric een goed merk voor warmtepompen?

De warmtepompen van Mitsubishi Electric werken met Hyper Heating Technology, waardoor ze blijven werken bij temperaturen tot -25°C.

Daarbij zijn alle Mitsubishi warmtepompen te besturen met hun MELcloud app. Daardoor zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Kies je voor een Mitsubishi (all-)Electric waterpomp, dan zit je dus zeker goed. 

Mitsubishi electric warmtepomp

Welke Mitsubishi warmtepomp is de beste keuze?

Niet elke woning heeft baat bij dezelfde warmtepomp. De isolatiewaarde van je woning, je huidige verwarmingssysteem en of er al dan niet ruimte is voor een buitenunit bepalen mee welk systeem jij nodig hebt. 

Soorten warmtepompen

1. Lucht-lucht warmtepompen

Een lucht-lucht warmtepomp haalt zijn energie uit de omgevingslucht. Er zijn weinig werken nodig om deze pomp te installeren, waardoor ze ook goedkoper is.

Mitsubishi lucht-lucht warmtepompen kunnen ook gebruikt worden als air conditioner. Het systeem zelf kost zo’n € 2.000, maar houd er rekening mee dat de installatie ook kosten met zich meebrengt. 

2. Lucht-water warmtepompen [Ecodan]

De Mitsubishi lucht-water warmtepompen bestaan uit een buitenunit en een binnenunit en zijn simpel en snel te installeren. De binnenunit wordt verbonden met je huidige verwarmingssysteem, bijvoorbeeld radiatoren.

Deze warmtepomp verwarmt niet enkel je woning, maar ook je sanitair water. Ook dit systeem kan verwarmen én koelen. De Ecodan lucht-water warmtepompen installeer je vanaf € 5.000, inclusief plaatsing

De Mitsubishi Ecodan is te verkrijgen in verschillende moderne designs. Tevens heeft ze maar een kleine hoeveelheid elektriciteit nodig. 

Monoblock of split warmtepomp?

Bij een monoblock lucht-water warmtepomp zitten alle koelcomponenten in een enkele buitenunit. Daardoor is hij voor een installateur zeer makkelijk om te plaatsen. In een split of biblock warmtepomp zijn deze componenten verdeeld over de binnen- en buitenunit. Deze systemen mogen enkel geïnstalleerd worden door een installateur met een koeltechnische certificering. De buitenunit van een split warmtepompsysteem is wel kleiner dan die van een monoblock

 3. Grond-water warmtepompen [Geodan]

Een grond-water warmtepomp haalt zijn energie via een aardwarmtecollector onder de grond. Om dit systeem te installeren zijn er boringen nodig tot wel 150 meter diep.

Daardoor loopt het kostenplaatje iets hoger op bij een grond-water warmtepomp. Reken voor deze warmtepomp op een prijs van minimum € 10.000, inclusief plaatsing.

De Geodan is iets duurder, maar werkt wel efficiënter dan de lucht-lucht of lucht-water warmtepomp. 

In koeltoestand hebben alle warmtepompen die ook kunnen koelen een ontvochtigend karakter, waardoor ze bijdragen aan een gezondere omgeving. Vaak hebben ze ook een ingebouwde luchtfilter die de luchtkwaliteit verhoogt.

De werking van een grond water warmtepomp simpel geschetst

Wil je een warmtepomp van Mitsubishi laten plaatsen? Vul dan het offerteformulier in en kom in contact met installateurs

Ben je overtuigd van de innovatieve technologie van Mitsubishi warmtepompen? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend je offertes aan bij enkele vakmannen.

Zij weten als de beste welke warmtepomp geschikt is voor jouw woning en geven je persoonlijk advies. Neem contact met hen op via onderstaand formulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Warmtepomp – Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Welk type warmtepomp wens je te laten installeren?
2*. Waarvoor wil je de warmtepomp gebruiken?
3*. Wanneer wens je de werken te laten uitvoeren?
4. Beschrijf uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.