Samsung warmtepomp lucht water: prijs, soorten en installatie

In 2026 zal een warmtepomp in je woning verplicht zijn. Nu al investeren in een warmtepomp is dus een goed idee. Kies je voor een lucht-water systeem? Dan is een warmtepomp van Samsung misschien iets voor jou. In dit artikel vind je de verschillende soorten en hun prijzen en info over de installatie.

Wat is de prijs van een Samsung warmtepomp?

De prijzen en kosten van een Samsung warmtepomp in 2024 zijn verschillend voor het type warmtepomp dat je kiest en zijn functies. We bespreken de prijzen in detail verderop in dit artikel. 

Samsung warmtepomp buiten

Welke soorten lucht-water warmtepompen biedt Samsung aan?

Samsung biedt all electric warmtepompen aan. Dat wil zeggen dat je geen gas meer nodig zal hebben om te verwarmen.

De bekendste lucht-water warmtepomp van Samsung is de EHS mono HT Quiet. Hierbij staat EHS voor ‘eco heating system’ (ecologisch verwarming systeem) en HT voor ‘high temperature’ (hoge temperatuur).

Hoge temperatuur waterpompen kunnen het water tot 70° verwarmen. Ze zijn daarom ook geschikt in huizen met minder isolatie of oudere radiatoren.

Dit model is een hoge temperatuur waterpomp en is verkrijgbaar in mono- of bibloc. De prijzen voor de EHS mono HT Quiet beginnen vanaf € 8.300, exclusief plaatsing

1. Monobloc

De monobloc lucht water warmtepomp van Samsung bestaat uit één unit die buiten staat en een hydraulisch systeem. Ze is daardoor snel te installeren. 

De monobloc is verkrijgbaar met drie verschillende vermogens. Daarbij heb je de keuze tussen 1- of 3-fasen aansluiting. 

2. Bibloc (split warmtepomp) 

De bibloc warmtepomp van Samsung bestaat uit een binnen- en buitenunit die verbonden zijn door leidingen. Een bibloc systeem is duurder dan een monobloc, maar heeft wel een groter verwarmingsvermogen. 

Een Samsung lucht-water warmtepomp installeren?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow Contacteer een installateur

Welke warmtepompmodellen heeft Samsung?

De laatste jaren is de interesse voor een warmtepomp als hoofdverwarming flink gestegen.  Bekijk hier alle warmtepompsystemen die Samsung aanbiedt en hun prijzen, inclusief installatiekosten.

Elk systeem heeft zijn eigen unieke functies, maar alle vijf zorgen ze wel voor een aangename binnentemperatuur.

 1. Luchtwater warmtepomp
  De lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als energiebron om water op te warmen. Dat warm water wordt dan gebruikt voor radiatoren, maar ook voor warm tapwater. 
  Gemiddelde prijs: € 12.000
 2. Luchtlucht warmtepomp
  Een lucht-lucht warmtepomp brengt warmte via de buitenlucht, die door een buitenunit naar binnen wordt geleid. De compressor van de lucht-lucht warmtepomp vormt de buitenlucht om in verwarmde lucht. 
  Gemiddelde prijs: € 3.000
 3. Grondwater warmtepomp (bodem-water)
  Een grond-water systeem werkt niet via verwarming van lucht, maar wel via bodemwarmte. Een ondergronds buizensysteem onttrekt warmte aan de grond, die dan gebruikt wordt voor de verwarming van jouw woning. 
  Gemiddelde prijs: € 17.000
 4. Waterwater warmtepomp
  Een water-water pomp haalt warmte uit een waterbron en verwarmt daarmee je woning. 
  Gemiddelde prijs: € 14.000
 5. Hybride warmtepomp
  Een hybride systeem combineert een warmtepomp met een cv-ketel, meestal op gas. De cv-ketel schakelt vanzelf aan op piekmomenten, bijvoorbeeld bij extreem lage buitentemperaturen. 
  Gemiddelde prijs: € 6.000
Hybride warmtepomp

Stappenplan Samsung warmtepomp plaatsen en installeren

Een warmtepomp kan je jammer genoeg niet zelf installeren. Wel zijn er enkele stappen die je kan volgen om ervoor te zorgen dat de installatie correct gebeurt. 

Stap 1: kies de geschikte warmtepomp  

Doe je research en kies voor het type warmtepomp dat het best past bij jouw woning. De geschikte pomp hangt af van de grootte van je woning, de isolatiewaarde en het afgiftesysteem dat je gebruikt. Ben je niet zeker over je keuze? Vraag dan raad aan een vakman. 

Stap 2: vergelijk prijzen via offertes 

Vraag verschillende offertes aan om zo de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Vul ons formulier in voor gratis en vrijblijvende offertes en advies. 

Stap 3: contacteer een van onze vakkundige Samsung installateurs

Nadat je onze offertes vergeleken hebt, contacteer je jouw gekozen vakman. Kies zeker voor een ervaren Samsung installateur. Dan kan je er zeker van zijn dat de installatie correct verloopt. 

Stap 4: laat het warmtepompsysteem ontwerpen

Om het warmtepompsysteem helemaal aan te passen aan jouw woning, bepaalt de vakman welk ontwerp het best past. 

Stap 5: installatie

Als al het voorbereidend werk in orde is, is het tijd om de warmtepomp te installeren. 

Stap 6: controle

Controleer na de installatie zelf of alles in orde is. Is alles goed aangesloten? Top! Zie je toch nog iets waar je vragen over hebt? Stel die dan gerust aan je installateur. 

Stap 7: garantie- en onderhoudscontract

Denk eraan je garantie en onderhoudscontract te bespreken met de installateur. Dan kom je later niet voor verrassingen te staan. 

Stap 8: subsidies

Sinds kort ontvang je in België subsidies voor warmtepompen! Vraag die zeker aan. 

Warmtepomp laten installeren door installateurs

Wat kost een lucht water warmtepomp installatie?

De installatiekosten van een warmtepomp hangen af van onder meer je woonsituatie en de installateur, maar ook van de complexiteit en de duur van de installatie.

Omdat er voor een lucht-watersysteem geen boringen moeten gebeuren, is de installatie ervan iets goedkoper dan bij andere systemen.

Er moet enkel een buitenunit geplaatst worden. Daardoor mag je voor een lucht-water warmtepomp rekenen op een prijs tussen € 7.500 en € 12.500, inclusief plaatsing

Op zoek naar een specialist?
Vraag hier je gratis offertes aan.

Hoe lang gaat een Samsung warmtepomp lucht water mee?

Het is vanzelfsprekend dat betere kwaliteit langer meegaat. De meeste Samsung warmtepompen gaan minstens 15 à 20 jaar mee.

Maar de levensduur van je pomp wordt ook bepaald door zijn compressor. Als je je warmtepomp dus goed onderhoudt en juist gebruikt, kan ze tot wel 30 jaar meegaan en geniet je langer van optimaal comfort. 

Hoe onderhoud en gebruik je een warmtepomp?

Hoe minder starts en stops je compressor moet maken, hoe langer hij blijft werken. Om de compressor optimaal te laten werken, is het belangrijk dat je voor de installatie van je Samsung warmtepomp rekening houdt met de bron, het (vermogen van je) type warmtepomp en het afgiftesysteem

Laat je warmtepomp vaak genoeg onderhouden door een controleur. Die kijkt onder andere het afgiftesysteem na, maar ook de waterkwaliteit. 

Is een Samsung warmtepomp goed?

Samsung warmtepompen zijn uiterst geschikt om in jouw woning als hoofdverwarming te kiezen. Er bestaan verschillende types en je kan naar behoren verschillende functies kiezen. Daarbij zijn de warmtepompen van Samsung uiterst energieefficiënte systemen

Wil je een warmtepomp van Samsung laten installeren? Vul het offerteformulier in en kom in contact met specialisten

Wil je een Samsung warmtepomp laten installeren? Vul het offerteformulier in om in contact te komen met installateurs.

Neem contact op met hen en zet de volgende stap naar een efficiënte en duurzame energievoorziening voor je woning of bedrijf. Ontvang nu deskundig advies en vergelijk de beste offertes voor een toekomstgerichte energieoplossing.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Warmtepomp – Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Welk type warmtepomp wens je te laten installeren?
2*. Waarvoor wil je de warmtepomp gebruiken?
3*. Wanneer wens je de werken te laten uitvoeren?
4. Beschrijf uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.