Atag warmtepomp: prijs, soorten en levertijd

Wil je een Atag warmtepomp plaatsen in jouw woning? Dit artikel geeft je een overzicht van de prijs, verschillende soorten en de levertijd van de warmtepomp. Krijg hier meer informatie over en ontvang advies op maat van specialisten in jouw buurt via ons offerteformulier.

Wat kost een warmtepomp van het merk Atag?

De kostprijs van een Atag warmtepomp is afhankelijk van een aantal zaken:

 • Het model
 • Jouw woonsituatie
 • De installateur en de installatiekosten
 • Eventuele extra’s

De prijs kan dus sterk variëren afhankelijk van deze verschillende factoren. Ze zijn daarom ook volledig afhankelijk van jouw specifieke behoeften en situatie.

Daarbovenop is het ook belangrijk dat je de isolatiekwaliteit, het afgiftesysteem en de beschikbare ruimte in rekening neemt.

Een 5 kW hybride warmtepomp begint bijvoorbeeld bij 5.000 euro. Dit is echter wel exclusief installatie en materiaal. Tel je deze erbij krijg je een richtprijs tussen de 9.000 en 11.000 euro.

Monoblock warmtepomp

Hoe kan ik een Atag warmtepomp kopen en geld besparen?

Om geld te besparen bij het kopen van een Atag warmtepomp volg je best de volgende 4 stappen:

 • Stap 1: een aanvraagformulier invullen. In dit formulier deel je foto’s van je woning en aan de hand daarvan kan besloten worden of je woning geschikt is voor een Atag warmtepomp.
 • Stap 2: een technische opname. Een specialist zal bij jou komen kijken om te bepalen welke specifieke warmtepomp het beste bij jouw woning en wensen past.
 • Stap 3: offertes vergelijken. Zo kan je vergelijken tussen verschillende vakmannen in jouw buurt om zo de goedkoopste optie te kiezen voor jouw wensen.
 • Stap 4: de installatie van de warmtepomp.

Wil je de exacte prijs kennen inclusief installatiekosten voor jouw warmtepomp? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmannen in jouw buurt.

Op zoek naar een specialist?
Ontvang gratis en vrijblijvend advies.

Welke soorten Atag warmtepompen zijn beschikbaar?

Er zijn 3 verschillende soorten Atag warmtepompen beschikbaar op de markt:

Deze 3 soorten bespreken we voor jou hieronder in meer detail.

1. Hybride warmtepompen

Je kunt een hybride warmtepomp in combinatie met een cvketel gebruiken. Op deze manier kan je zowel je woning verwarmen als koelen.

De Atag hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht om zo de koeling, verwarming en warmwatervoorziening te verzorgen in jouw woning. Op deze manier bespaar je dus 70% aardgas, de andere 30% komt nog van de combinatie met de cv-ketel. 

Omwille van de combinatie met een cv-ketel is dit een duurzame en relatief goedkope oplossing als je energie wilt besparen.

Er zijn 4 verschillende soorten Atag hybride warmtepompen:

 • Atag Energion M Hybrid-All 50 + Q25CR warmtepomp.  
 • Atag Energion M Hybrid-Zone 50 + i30CZ warmtepomp.
 • Atag Energion M Hybrid-Zone 50 + i32ECZ warmtepomp.
 • Atag Energion M Hybrid-Zone 80 + i32ECZ warmtepomp.

Deze 4 soorten zijn allemaal geschikt voor plaatsing in bestaande woningen, meestal voor woningen van 3 – 5 bewoners.

Een duurzamer energieverbruik verhoogt ook de waarde van jouw woning. Daarbovenop is de Atag hybride warmtepomp makkelijk te installeren.

Ook heeft de warmtepomp een compacte afmeting en is geluidloos. Vanaf een aantal meter afstand zal je de warmtepomp niet horen.

Een hybride warmtepomp is dan ook de ideale tussenstap naar een volledig energiezuinige of duurzame woning. Een warmtepomp verwarmt je woning namelijk op lage temperaturen.

Wil je op koude dagen toch nog wat extra verwarmen kan je hiervoor je cv-ketel aanspreken. Op deze manier hou je jouw energierekening onder controle.

Een belangrijke voorwaarde om dit systeem te laten werken is dus wel dat je een goede isolatie hebt van jouw woning. Zo niet, gaat er heel veel warmte verloren en krijgt de hybride warmtepomp jouw woning nooit voldoende verwarmd. 

Wil je een hybride warmtepomp graag combineren met zonnepanelen of PV-panelen, dan kom je zelfs in aanmerking voor subsidies of premies van de overheid.

Warmtepomp van Atag laten plaatsen

2. All-electric warmtepompen

De Atag all-electric warmtepompen komen in 8 verschillende modellen. Deze draaien alle 8 volledig op elektriciteit en geven dus een all-electric oplossing voor een energiezuinigere woning. Deze warmtepompen leveren net zoals de hybride warmtepompen de verwarming, koeling en het warm water.

Deze elektrische warmtepompen zijn geschikt voor veel verschillende woningtypes, huishoudens en zorgen mee voor een duurzamere energiehuishouding.

3. Warmtepomp boilers

De warmtepomp boilers van Atag kunnen zorgen voor een meer efficiënte warmwatervoorziening binnenshuis. De 5 modellen die Atag aanbiedt maken gebruikt van de warmtepomptechnologie om warm water te produceren.

Op deze manier ligt het energieverbruik voor warm water veel lager als je dit vergelijkt met traditionele boilers. Ook deze warmtepomp boilers dragen dus bij aan een energiezuinigere woning.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Neem contact op met vakmannen in jouw buurt!
arrow Ontvang offertes

Wat is de levertijd voor een Atag warmtepomp?

De levertijd van een warmtepomp hangt af van vakman tot vakman. De gemiddelde levertijd ligt echter tussen de 9 en 12 maanden.

Je kan ook geluk hebben dat de fabrikant net een nieuwe lading heeft geleverd of dat er ergens nog een warmtepomp over is. Het kan dus zijn dat je warmtepomp geïnstalleerd is binnen de 2 maanden, maar daar reken je best niet op.

Het is dus belangrijk dat je kiest voor een betrouwbare vakman die je de juiste informatie meegeeft. Wil je offertes aanvragen bij vakmannen in jouw buurt? Dat kan via onderstaand formulier.

Hoe kan ik bepalen of mijn woning geschikt is voor een Atag warmtepomp?

Om te bepalen of jouw woning geschikt is voor een Atag warmtepomp, heeft Atag een formulier op zijn website ontwikkeld. Hierin vragen ze aanvullende informatie en kun je foto’s met hen delen.

Op deze manier kunnen ze een snelle inschatting maken van jouw woning en of deze geschikt is voor een Atag warmtepomp.

Als dit gebeurt, vraag dan offertes aan bij lokale vakmannen. Zo vind je de beste Atag warmtepomp deal voor jouw woning.

Warmtepomp buiten

Vul voor exacte prijzen van Atag warmtepompen het offerteformulier in om offertes op maat te ontvangen

Vraag gratis offertes aan bij lokale specialisten voor de installatie van een Atag warmtepomp. Dit geeft je niet alleen meer inzicht in de verschillende beschikbare types, maar ook waardevolle informatie over hoe deze in jouw specifieke geval toegepast kan worden. Ontdek op deze manier de ideale oplossing voor jouw woning.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Warmtepomp – Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Welk type warmtepomp wens je te laten installeren?
2*. Waarvoor wil je de warmtepomp gebruiken?
3*. Wanneer wens je de werken te laten uitvoeren?
4. Beschrijf uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.