Fujitsu warmtepomp: prijs, voordelen en modellen

In de wereld van duurzame verwarmingssystemen neemt Fujitsu een prominente rol in. De warmtepompen van Fujitsu bieden niet enkel een efficiënte manier om je woning te verwarmen, maar ze dragen ook bij aan de vermindering van je ecologische voetafdruk. Ontdek hier een handig overzicht van alle mogelijke modellen, hun prijzen en de voordelen van een Fujitsu warmtepomp.

Wat is de prijs van een Fujitsu warmtepomp?

Wanneer je overweegt om een nieuwe warmtepomp van Fujitsu aan te kopen, is de prijs waarschijnlijk de doorslaggevende factor. Tegenwoordig bestaan er heel wat verschillende toestellen, elk met een eigen prijskaartje. 

De prijs voor een Fujitsu warmtepomp schommelt tussen de 4.000 en 25.000 euro. Houd er zeker rekening mee dat de prijs sterk afhankelijk is van een aantal factoren zoals de soort warmtepomp. 

Aangezien het merk heel wat verschillende soorten warmtepompen aanbiedt, vind je hieronder een handig overzicht van de gemiddelde prijzen per type warmtepomp van Fujitsu. 

Soort warmtepompPrijs incl. installatie
Grond-water22.000 euro
Water-water13.000 euro
Lucht-lucht3.000 euro
Lucht-water7.000 euro
Hybride5.500 euro

Opgelet: deze prijzen zijn slechts schattingen. Prijzen variëren sterk afhankelijk van enkele factoren zoals de installateur, de locatie en andere specifieke configuraties. 

Op zoek naar prijzen op maat?
Vraag hier je offertes!

Hoe lang is de garantie op Fujitsu warmtepompen?

Het merk geeft wel vijf jaar garantie op zowel de warmtepompen als op de Fujitsu airconditioners op zowel de onderdelen van het toestel als de werkuren van de installateur. 

Fujitsu warmtepomp

Waarom kiezen voor Fujitsu airco’s of warmtepompen?

Fujitsu warmtepompen en airco’s bieden tal van voordelen die bijdragen aan de populariteit van het Japanse kwaliteitsmerk. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

  • Milieuvriendelijk: wanneer je kiest voor de warmtepompen van Fujitsu draag je bij aan een verminderde ecologische voetafdruk. Ze zijn minder afhankelijk van traditionele energiebronnen waardoor ze minder broeikasgassen kunnen produceren.
  • Energie-efficiënt: de systemen zijn enorm energiezuinig. Fujitsu maakt steeds gebruik van de nieuwste innovaties, waardoor je lagere energiekosten zult hebben op het einde van de maand.
  • Geluidloze werking: wat je zeker niet wil is geluidshinder in je leefruimtes. Gelukkig zijn de warmtepompen en airco’s volledig geluidloos. Daarom lukt het perfect om een exemplaar in je slaapkamer te laten installeren.
  • Discreet design: een opvallende warmtepomp kan vervelend zijn voor je interieur. Daarom biedt Fujitsu tal van designs en zelfs geïntegreerde cassette- of kanaalmodellen, waardoor ze helemaal passen in elk interieur.
  • Gebruiksvriendelijk: bij het merk Fujitsu staan functionaliteit en gebruiksgemak centraal. Je kan je warmtepomp eenvoudig bedienen met een handige app. Zo kan je vanuit elke locatie de temperatuur van je kamers wijzigen.

Welke modellen zijn beschikbaar?

Benieuwd naar de verschillende modellen van Fujitsu? Hieronder vind je een handig overzicht met de verschillende modellen van warmtepompen, elk aangepast aan andere noden en voorkeuren. 

1. Wandmodellen [lucht-lucht warmtepompen]

Koop je graag een wandmodel? Er bestaan zowat 9 verschillende wandmodellen van het merk Fujitsu. Deze lucht-lucht warmtepompen kunnen zowel je woning verwarmen als koelen.

Je kan zelfs kiezen voor een ecologische optie binnen de wandmodellen. Bovendien kan je de wandmodellen gebruiken voor diverse ruimtes: zowel grotere ruimtes als kleinere. 

Dit zijn alle beschikbare wandmodellen van Fujitsu: ASYG KETF, ASYG KGTF, ASYG KLCA, ASYG KMCF, ASYG KMCF BL, ASYG KMTA > 8 kW, ASYG KMTB BL > 5 kW, ASYG KMTE >5kW, ASYG KPCA.

2. Vloermodel

Ben je eerder op zoek naar een vloermodel? Dat vind je ook bij het merk Fujitsu. Deze toestellen bieden een discrete en elegante oplossing voor het verwarmen en koelen van je woning. Ze leveren betrouwbare prestaties en zijn geschikt voor een kamer waar een wand- of plafondmodel niet geschikt is.

3. Cassettemodellen

Cassettemodellen zijn speciaal ontworpen om te integreren in verlaagde plafonds. Hierdoor zijn ze volledig onzichtbaar zodat ze in elk interieur naadloos passen. Deze modellen bieden bovendien een gelijkmatige luchtverdeling.

De populairste cassettemodellen van Fujitsu zijn de volgende: AUXG KRLB en AUXG KVLA.

4. Kanaalmodellen

Zoek je eerder een model dat onopvallend is voor een kamer met beperkte installatieruimte? Dan kan een kanaalmodel de uitstekende keuze zijn. Ze zijn beschikbaar voor in je woning of in een commerciële ruimte. 

De volgende kanaalmodellen zijn het populairst bij Fujitsu: ARXG KHTA, ARXG KHTAP, ARXG KLLAP, ARXG KMLA, ARXG KMLB, ARXG KSLAP.

5. Plafondmodel

Overweeg je een plafondmodel te laten installeren in je woning? Deze zijn uiterst geschikt voor woningen met een hoog plafond.

Met deze toestellen heb je een gelijkmatige luchtverspreiding en kan je te allen tijde genieten van aangename temperaturen binnenshuis. De populairste optie van Fujitsu is de ABYG KRTA.

6. Waterstage

De waterstage-modellen van Fujitsu halen hun warmte uit de omgeving zoals uit het water en de lucht. Met deze warmte kan het toestel je woning zowel verwarmen als koelen. 

Fujitsu heeft hiervan vier modellen in de aanbieding: WGYA R32, WGYG/WGYK, WSYA R32 en WSYG/WSYK.

7. Warmtepompboiler

De warmtepompboiler van het merk Fujitsu levert efficiënt warm water voor huishoudelijk gebruik. Ze gebruiken hernieuwbare energiebronnen, waardoor ze zeer milieuvriendelijk zijn en je energiekosten naar beneden kunnen halen.

De HPB warmtepompboiler van Fujitsu biedt een A+ energielabel en heeft een uiterst stille werking.

Fujitsu warmtepomp laten installeren

Onderhoud van de warmtepomp is van groot belang

Wil je je Fujitsu warmtepomp graag in topconditie behouden? Dan is een jaarlijks onderhoud van de pomp essentieel. Onthoud hierbij zeker het volgende: je warmtepomp herstellen komt veel duurder uit dan het toestel goed te onderhouden doorheen het jaar.

Er zijn tal van dingen die jij kan doen waardoor je de levensduur van je warmtepomp kan verlengen. Zo kan je wel eens het toestel afstoffen of de ventilatie van de warmtepomp schoonmaken. 

Fujitsu Belgium warmtepomp ervaring

Of het nu gaat om huishoudelijk gebruik of commercieel gebruik: gebruikers in België zijn over het algemeen zeer tevreden over de Fujitsu warmtepompen.

Het merk staat bekend om hun energie-efficiëntie en innovaties, waardoor hun pompen uitstekende keuzes zijn voor elke soort woning.

Denk je eraan om een Fujitsu warmtepomp aan te schaffen? Raadpleeg installateurs in jouw buurt

Overweeg je een Fujitsu warmtepomp aan te kopen? Of wens je eerst nog wat informatie te verkrijgen? Vul onderstaand formulier in en kom in contact met tal van installateurs in jouw regio

Door de verschillende offertes te vergelijken, scoor jij de beste deal voor jou en je woning. Werk voor al je projecten steeds samen met een specialist. Zo vermijd jij onnodige kosten en ontvang je steeds persoonlijk advies

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Warmtepomp – Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Welk type warmtepomp wens je te laten installeren?
2*. Waarvoor wil je de warmtepomp gebruiken?
3*. Wanneer wens je de werken te laten uitvoeren?
4. Beschrijf uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.