Bulex warmtepompboiler: prijs, werking en voordelen

Iedereen is tegenwoordig op zoek naar een energiezuinig alternatief voor de traditionele verwarmingssystemen. In deze zoektocht trekt de warmtepompboiler van Bulex de aandacht. Deze warmtepompboiler biedt niet alleen een duurzaam alternatief, maar het belooft ook aanzienlijke voordelen op het gebied van energiebesparing en kostenefficiëntie. Ontdek in dit artikel alles wat je moet weten over de Bulex warmtepompboiler

Wat is de prijs van een Bulex warmtepompboiler?

Voor een warmtepompboiler van Bulex betaal je gemiddeld tussen de 1.800 en 2.500 euro, afhankelijk van het model. Hoewel dit toestel duurder is dan een traditionele elektrische boiler, verdien je de meerprijs snel terug door de efficiënte werking van het systeem. 

Bovendien biedt de Vlaamse overheid ook premies voor warmtepompboilers. Zo krijg je al een aardig deeltje terug van je investering. 

Liever inzicht in specifieke prijzen?
Vraag hier offertes en advies.

Werking Bulex warmtepompboiler

Je kan de werking van een Bulex boiler makkelijk vergelijken met de werking van een warmtepomp. De boiler haalt energie uit de omgevingslucht en zet die om in warmte.

Vervolgens warmt de boiler het voorverwarmde water elektrisch op tot de gewenste temperatuur. Je kan een warmtepompboiler ook makkelijk combineren met een condensatieketel op gas of zonnepanelen. 

Bulex warmtepompboiler specialist inhuren

Wanneer is een Bulex warmtepompboiler een verstandige keuze?

Wanneer je op zoek bent naar een alternatief voor de elektrische boiler, kan de warmtepompboiler een goede optie zijn. Maar waarom nu precies? Dit zijn de algemene voordelen van een Bulex warmtepompboiler: 

 • Zeer milieuvriendelijk: een warmtepompboiler heeft absoluut geen groot verbruik. In tegendeel: het systeem haalt tot 75% warmte uit de buitenlucht en maakt bovendien gebruik van een natuurlijk koudemiddel. 
 • Lagere energiefactuur: je portemonnee zal je ook dankbaar zijn na deze aankoop. De boiler verbruikt zeker zes keer minder elektriciteit dan een ouder model. Daarom is je terugverdientijd relatief kort. 
 • Geschikt voor elke woning: de boilers zijn geschikt voor zowel oudere woningen als nieuwbouwwoningen. Ze zijn bovendien erg compact, waardoor je ze makkelijk kan integreren in je ruimte.
 • Combineren met zonnepanelen: je kan het toestel zelfs aansluiten op zonnepanelen. Zo wordt je energie nog voordeliger en milieuvriendelijker. 
 • Geen last van storende geluiden: Oude boilers maken vaak lawaai, maar de Bulex warmtepompboilers zijn bijzonder stil. 

Voordelen van Bulex Magna Aqua [100/3 en 150/3]

Op zoek naar voordelen voor specifiek één model van Bulex? Naast de bovenstaande voordelen, biedt de Bulex Magna Aqua nog enkele andere voordelen: 

 • De geëmailleerde kuip heeft vijf jaar garantie.
 • Het toestel is beschikbaar in zowel wandmodel als vloermodel.
 • De kuip wordt beschermd door magnesiumanode
 • Er bestaan verschillende programma’s op de display die zeer gebruiksvriendelijk zijn: zo kan je gebruikmaken van de vakantie- of turbomodus. 
 • De productie van warm water is steeds gegarandeerd tot een buitentemperatuur van -7 graden Celsius. 
 • Je hebt de mogelijkheid om een bijverwarming te plaatsen via een condensatieketel of elektrische weerstand.

Is een Bulex warmtepompboiler goedkoper dan gas?

Met een Bulex warmtepompboiler zijn de energiekosten minstens drie keer lager. Met een elektrische boiler betaal je dus 1.000 euro per jaar voor sanitair warm water, terwijl je met de warmtepompboiler zo’n 300 euro per jaar betaalt. Daarom is investeren in een warmtepompboiler een budgetvriendelijke en duurzame investering.

Bulex warmtepompboiler

Overweeg je een Bulex warmtepompboiler? Raadpleeg installateurs in de buurt

Heb je interesse in een Bulex warmtepompboiler? Of wens je eerst nog wat extra informatie? Vul onderstaand formulier in en kom in contact met tal van installateurs in jouw regio.

Door de verschillende offertes te vergelijken, scoor jij de beste deal voor je renovatie- of bouwproject. Werk voor al je projecten steeds samen met een specialist. Zo vermijd jij onnodige kosten en ontvang je steeds advies op maat. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Warmtepomp – Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Welk type warmtepomp wens je te laten installeren?
2*. Waarvoor wil je de warmtepomp gebruiken?
3*. Wanneer wens je de werken te laten uitvoeren?
4. Beschrijf uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.