Viessmann warmtepomp: prijs, overzicht kosten, soorten en werking

Warmtepompen zijn de toekomst van duurzaam en ecologisch verantwoord verwarmen. Viessmann is één van de koplopers in de productie van warmtepompen en is daarom de investering waard. Lees in dit artikel meer over de kosten, de soorten en de werking van de Viessmann warmtepompen.

Wat is de gemiddelde prijs van een Viessmann warmtepomp?

De prijzen van een Viessmann warmtepomp varieert afhankelijk van de soort warmtepomp en de complexiteit van de installatie.

Het instapmodel is de hybride warmtepomp, waarbij het systeem van de warmtepomp wordt gecombineerd met een HR-ketel. 

De kostprijs van een hybride warmtepomp begint bij € 4.500 inclusief plaatsing en materiaal. De prijzen voor een grond-water warmtepomp die in de grond wordt geïnstalleerd, lopen op tot gemiddeld € 20.000 inclusief boring en alle toebehoren.

De richtprijzen per type warmtepomp van Viessmann, incl. installatiekosten, vind je hier:

Type warmtepompPrijs incl. installatie
Grond-water€13.000
Water-water€16.000
Lucht-lucht€9.000
Lucht-water€12.000
Hybride€3.000

Hoeveel bedraagt de premie voor een warmtepomp?

Alle Viessmann warmtepompen komen in aanmerking voor een premie. Elke eigenaar en investeerder in een bestaande woonen nietwoongebouwen kan een premie aanvragen voor het plaatsen van een nieuwe warmtepomp.

De premie is alleen van toepassing op investeringen in gebouwen met specifieke voorwaarden. Dit omvat gebouwen die vóór 2014 zijn aangesloten op het elektriciteitsdistributienet, alsook die welke vanaf 2014 zijn aangesloten.

Bovendien moet voor deze gebouwen een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen zijn verleend, die meer dan 5 jaar voor de datum van de eindfactuur dateert.

Verder moeten de gebouwen voldoen aan de toepasselijke EPB-eisen. Ten slotte is het vereist dat de EPB-aangifte tijdig is ingediend.

Zorg ervoor dat je de beste prijs krijgt voor je Viessmann warmtepomp
Vergelijk offertes van specialisten in je buurt.
arrow Ontvang gratis advies en offertes

Waarom is een Viessmann warmtepomp een verstandige keuze?

Is Viessmann een goed merk voor warmtepompen?

Warmtepompen zijn de oplossing bij uitstek om de energiekosten laag te houden en om te verwarmen op een ecologisch verantwoorde manier.

Een warmtepomp maakt gebruik van beschikbare energie uit de natuur en heeft heel weinig stroom nodig voor de aandrijving en de pomp. De warmtepomp draagt dus bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en de bescherming van het klimaat.

De warmtepompen van Viessmann brengen nog extra voordelen met zich mee. Viessmann warmtepompen zijn muisstil door hun geavanceerde akoestische design en ze kunnen bovendien ook actief of passief koelen.

Viessmann heeft een ruim aanbod waardoor er voor elke toepassing en/of behoefte een warmtepomp geschikt is. De Viessmann warmtepompen zijn ook makkelijk te combineren met andere bestaande verwarmingsinstallaties.

Ze passen zich ook aan op de verschillende temperaturen van alle verwarmingssystemen, waardoor ze geschikt zijn voor gerenoveerde oudere woningen en nieuwbouw.

Welke Viessmann warmtepomp is de beste keuze?

Soorten warmtepompen

1. Grond-water warmtepompen

Deze warmtepompen halen warmte uit de grond door middel van een geothermisch systeem. Ze maken gebruik van verticale of horizontale bodemwarmtewisselaars om warmte te onttrekken.

Viessmann biedt twee modellen aan. Het eerste model, de Vitocal 350A, maakt gebruik van verticale bodemwarmtewisselaars en staat bekend om zijn hoge efficiëntie en betrouwbaarheid. Deze warmtepomp is geschikt voor grotere gebouwen en biedt een duurzame verwarmingsoplossing.

Het tweede model, de Vitocal 353A, biedt zowel verwarming als koeling en verzekert een hoog rendement en energiebesparing door innovatieve technologieën en intelligente regelingen. Deze warmtepomp is ideaal voor grotere woningen en commerciële panden.

De werking van een grond water warmtepomp simpel geschetst

2. Lucht-water warmtepompen [Vitocal 200-A]

Lucht-water warmtepompen halen energie uit de omgevingslucht en gebruiken deze om water te verwarmen voor verwarmingssystemen en sanitair warm water.

De Vitocal 200A staat bekend om zijn hoge efficiëntie en betrouwbare prestaties, waardoor dit model een ideale keuze is voor energiezuinige verwarming.

De Vitocal 222-A is een krachtige luchtwater warmtepomp met een geïntegreerde boiler, waardoor het een alles-in-één oplossing biedt voor verwarming en watervoorziening.

Deze warmtepomp gebruikt de R 32 koudemiddelentechnologie en biedt geavanceerde functies voor optimaal comfort en energiebesparing.

3. Lucht-lucht warmtepompen

Een lucht-lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze rechtstreeks om binnen te verwarmen, zonder gebruik te maken van een watercircuit.

Viessmann biedt verschillende modellen aan, waaronder de Vitocal 200S Comfort, die zorgt voor efficiënte verwarming en koeling van de binnenruimte, en de Vitoclima 300S, die naast koeling en verwarming ook ventilatieoplossingen aanbiedt.

4. Split Lucht-water warmtepompen

Split lucht-waterwarmtepompen halen warmte uit de buitenlucht, waarbij het systeem bestaat uit een binnenen buitenunit.

Viessmann heeft drie modellen van deze variant: Vitocal 200S One Base R 32, Vitocal 222S One Base R 32, en Vitocal 100 S.

5. Hybride warmtepompen

Hybride warmtepompen bieden een combinatie van een warmtepomp en een condenserende gasketel. Viessmann biedt verschillende modellen aan die efficiënte verwarming en, in sommige gevallen, koeling van de binnenruimte mogelijk maken, evenals ventilatieoplossingen.

Viessmann warmtepomp installeren

Hoe functioneert een warmtepomp van Viessmann?

De warmtepomp van Viessmann heeft een slimme en energiezuinige werking om je huis te voorzien van verwarming en warm water.

Ze onderscheiden zich door hun geavanceerde technologie en efficiënte werking. Ze halen warmte uit natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht, bodem of grondwater, en zetten dat om in verwarming en warm water.

Slimme warmtepompen die ook future-proof zijn

Viessmann gaat verder dan alleen warmtepompen. Je kunt je volledige woning slim maken door alle technieken voor verwarming en energie samen te brengen.

Begin met de Viessmann warmtepomp en bouw zo verder, stap voor stap, op. Uiteindelijk kun je jouw eigen elektriciteit produceren en opslaan.

Ten eerste zorgt een warmtepomp ervoor dat je onafhankelijk bent van fossiele brandstoffen voor verwarming. Daarna kun je met zonnepanelen je eigen stroom opwekken en met een thuisbatterij die zelf opgewekte stroom maximaal gebruiken.

Vervolgens kun je met de ViCare-app het energiebeheer van de warmte- en energietoepassingen makkelijk sturen en regelen. De integratie van al deze elementen zorgt ervoor dat de investeringen zichzelf maandelijks terugbetalen.

Overweeg je een Viessmann warmtepomp te installeren? Vind installateurs in jouw buurt

Ben je overtuigd om een Viessmann warmtepomp aan te schaffen? Kom dan via het onderstaande formulier in contact met professionele installateurs en vraag bij hen offertes aan! Vergelijk meerdere offertes en prijzen om zo de beste oplossing te vinden voor jouw situatie.

Door hun kennis en ervaring kunnen specialisten voor elke situatie advies op maat voorzien, waardoor jij zeker bent dat de investering de moeite waard is en zichzelf terugbetaalt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Warmtepomp – Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Welk type warmtepomp wens je te laten installeren?
2*. Waarvoor wil je de warmtepomp gebruiken?
3*. Wanneer wens je de werken te laten uitvoeren?
4. Beschrijf uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.