Vaillant warmtepomp prijs: toestellen en gemiddelde kosten

Heb je interesse in een Vaillant warmtepomp? In dit artikel vind je de toestellen die ze aanbieden en hun gemiddelde prijs. Heb je extra vragen? Aarzel dan niet om onze experts te contacteren. Zij weten als de beste welke warmtepomp het best past bij jouw woning en noden.

Wat kost een warmtepomp van Vaillant inclusief plaatsen en installatie?

Niet elk type warmtepomp heeft dezelfde prijs. De kosten van een warmtepomp hangen onder andere af van het type warmtepomp, de complexiteit van de installatie en je huidige verwarmingssysteem.

Voor een exacte prijs vraag je best raad aan een vakman. Via onderstaand formulier vraag je gemakkelijk, gratis en vrijblijvend offertes aan. Gemiddeld kosten Vaillant warmtepompen tussen € 6.000 tot € 15.000, exclusief installatie. 

In België krijg je subsidies voor het installeren van een warmtepomp. Die drukken de kosten.

Wat zijn de nadelen van een warmtepomp?

Het grootste nadeel van een warmtepomp is de prijs. De kost van een warmtepomp moet je zien als een investering. Door zijn duurzame karakter verdient een Vaillant warmtepomp zichzelf gegarandeerd terug. Bovendien krijg je in België ook subsidies voor de installatie van een warmtepomp.

Een warmtepomp laten installeren?
Vraag offertes aan voor Vaillant via ons offerteformulier.
arrow Ontvang offertes

Welk type warmtepompen kan je kopen bij Vaillant?

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt warmte uit de buitenlucht om je woning te verwarmen. De pomp bestaat uit een enkele unit, waardoor je hem makkelijk kan laten installeren. Daardoor is een Vaillant lucht-water pomp relatief goedkoop. Voor dit systeem betaal je tussen € 6.000 en € 10.000.

Geothermische warmtepomp (bodem/water)

Een geothermische warmtepomp haalt, via een netwerk van leidingen, de warmte voor je woning uit de grond. Om de leidingen te installeren zijn er boringen nodig.

De installatiekost van deze pomp ligt daardoor wat hoger. Het systeem zelf kost zo’n € 8.000 tot € 12.000, exclusief installatie, de boringen en het afgiftesysteem. 

Hoeveel kost een boring voor de geothermische warmtepomp?

De prijs van de boringen voor een geothermische warmtepomp, kan je makkelijk berekenen. Er wordt namelijk tussen de € 700 en € 1.000 aangerekend per kW (inclusief werkuren en materiaal). Gemiddeld kosten de werken tussen € 5.000 en € 10.000.

De prijs van grondboringen voor geothermische warmtepompen hangt af van drie factoren: 

  1. De samenstelling en de kwaliteit van de grond.
  2. Het aantal boormeters.
  3. Het type boringen en het buizennetwerk.
Geothermische warmtepomp horizontaal captatienet

Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het grondwater. Om de water-water pomp te installeren, moeten er twee putten gegraven worden: een waterwinningsput en een absorptieput.

De prijs daarvan hangt onder meer af van de grootte van de werken. De kostprijs van de pomp inclusief installatie, is daardoor minstens € 20.000

Let op: voor deze warmtepomp heb je een vergunning nodig.

Hybride warmtepomp

Als je kiest voor een hybride warmtepomp, dan breid je eigenlijk je huidige ketel uit met een warmtepomp. De warmtepomp verwarmt dan je woning, terwijl de ketel enkel nog instaat voor het leveren van warm water en voor verwarming tijdens piekmomenten.

Het hybride systeem van Vaillant kiest automatisch voor het efficiëntste systeem, waardoor je gegarandeerd energie én kosten bespaart! 

De prijs voor een Vaillant hybride warmtepomp, wanneer deze gecombineerd wordt met je huidige cv-ketel, varieert van € 6.000 tot € 10.000, inclusief installatie. Wil je een nieuwe cv ketel? Dan betaal je logischerwijs extra.

Waarom biedt Vaillant geen 2-in-1 hybride warmtepomp aan?

Bij een 2-in-1 hybride warmtepomp zitten de ketel en de warmtepomp in dezelfde behuizing. Daardoor kan je niet makkelijk overschakelen van de hybride pomp naar een warmtepomp op zichzelf. Vaillant kiest er dus bewust voor om enkel opgesplitste hybride warmtepompen aan te bieden. 

Warmtepomp boiler

Een warmtepompboiler werkt op dezelfde manier als een lucht-water warmtepomp. Het verschil is dat de warmtepompboiler speciaal gemaakt is om sanitair water te verwarmen. Prijzen van warmtepompboilers beginnen bij € 2.500, exclusief installatie. 

Een warmtepompboiler kan ook aangesloten worden op een cv ketel op gas of op thermische zonnepanelen. 

Zijn Vaillant warmtepompen goed?

De warmtepompen van Vaillant maken, net zoals andere warmtepompen, voor 75% gebruik van hernieuwbare energie en zijn dus zeer milieuvriendelijk.

Daarbij bieden de warmtepompen van Vaillant een hoog comfort: ze kunnen verwarmen, koelen en sanitair water opwarmen.

Als laatste hebben ze ook een Sound Safe System, waardoor ze stil werken. Als je kiest voor een Vaillant warmtepomp, ben je klaar voor de toekomst.

Vaillant warmtepomp detail

Contacteer hier installateurs en vergelijk gratis prijzen op maat van je woning

Wil je graag een Vaillant warmtepomp laten installeren? Contacteer dan gratis en vrijblijvend installateurs via onderstaand formulier. Zo kan je makkelijk advies vragen en offertes vergelijken

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Warmtepomp – Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Welk type warmtepomp wens je te laten installeren?
2*. Waarvoor wil je de warmtepomp gebruiken?
3*. Wanneer wens je de werken te laten uitvoeren?
4. Beschrijf uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.